Verlichting

Just another SeoBureau site

Op het eerste gezicht kan LED-verlichting een grote uitgave lijken, dus heeft het überhaupt wel zin om lichtdioden aan te schaffen? Lees verder en vind het antwoord in de blogpost van deze week, waarin we u een aantal redenen geven waarom wij geloven dat LED-verlichting een slimme investering is.

We weten zeker dat u het gevoel kent. U staat bij de koeltoog in de supermarkt en overweegt of u de conventionele en waterige kip voor € 5,5 of de sappige, ecologische kip voor € 12,5 moet kopen. Diep vanbinnen weet je wat je het liefst wilt, maar de grote vraag is of het het geld waard is. De “juiste” oplossing hangt af van de koper en de situatie, maar het proces zelf is vrij gelijkaardig aan conventionele verlichting versus LED-verlichting. Daarom is het de bedoeling van deze blog post om onze ervaring en know-how te verspreiden, zodat u uitgerust voor de beslissing of de tl-buizen en halogeenlampen moeten worden vervangen door LED of niet.

De groene keuze

Precies zoals het geval is met de kip, bevat deze situatie een moreel aspect. LED-verlichting verbruikt veel minder elektriciteit dan traditionele verlichting en stoot om die reden minder CO2 uit. Met andere woorden, LED-verlichting is de milieuvriendelijke en groene oplossing.

Het verschil is duidelijk wanneer u onze populaire LED-downlight NS14 vergelijkt met een halogeenlamp. NS14 verbruikt 7 watt, terwijl een halogeenlamp met dezelfde lumenoutput ongeveer 50 watt verbruikt.

Langere levensduur
Naast het lage stroomverbruik heeft LED verlichting een aanzienlijk langere levensduur dan conventionele verlichting. Dit betekent dat de lichtdiodes niet zo vaak vervangen hoeven te worden als bij een tl-buis het geval is.

Ons LED paneel NS60 heeft een verwachte levensduur van meer dan 100.000 uur. Als deze armatuur in een kantoor wordt geïnstalleerd en 10 uur per dag brandt, komt dat overeen met een levensduur van 28 jaar. Ter vergelijking, de levensduur van een fluorescentiebuis is ongeveer 10.000-15.000 uur, terwijl een halogeenlamp ongeveer 1.000-2.000 uur operationeel is. Zoek je  Solar verlichting dan zit je goed bij solartuinverlichting.be

 

De economische keuze

Het lijkt misschien een vergissing om te schrijven dat LED verlichting de economische keuze is, maar als u het daar niet mee eens bent, lees dan de twee paragrafen hierboven nog eens. Ondanks het feit dat het kopen van LED-verlichting duurder is dan het kopen van traditionele verlichting, ligt de terugverdientijd voor onze producten doorgaans tussen één en twee jaar. Dit betekent dat LED-armaturen moeten worden gezien als een grote investering in plaats van als een dure oplossing voor hier en nu.

Onlangs hebben we LED-verlichting geïnstalleerd in verpleeghuis Birkebo. Het verpleeghuis kan jaarlijks 2.000 euro besparen op de energierekening, waardoor het rendement op de investering drastisch daalt. En dan is het onderhoud nog niet eens inbegrepen.